Episcopul Huşilor: Ori de câte ori ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci, să ne gândim la dragostea lui Dumnezeu

În ziua Înălţării Sfintei Cruci, Episcopul Ignatie al Huşilor a slujit în localitatea Popești, filie a Parohiei Miclești din Protopopiatul Vaslui.

La Sfânta Liturghie, ierarhul a rostit un cuvânt în care a subliniat valoarea însemnării cu semnul Sfintei Cruci.

„Ori de câte ori ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci, să nă gândim la dragostea lui Dumnezeu și să ne punem întrebarea: Doamne, oare eu am puterea să suport o nedreptate, precum ai suportat-o Tu, pe Cruce? Răspund eu la batjocură cu tăcere și cu seninătate? Răspund eu la un cuvânt care mă poate jigni, mă poate răni foarte mult, cu rugăciune? Mă rog pentru vrăjmașii mei?”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Ierarhul a mai precizat că, prin dragostea lui Hristos, crucea devine bucurie.

„Dintr-un obiect odios, de pedeapsă, devine unul făcător de viață, plin de har. Prin jertfa lui Hristos, prin Sângele Său cel dumnezeiesc, Crucea devine altarul de jertfă, în care suntem răscumpărați și ni se șterg toate păcatele”.

El a făcut referire şi la iubirea lui Dumnezeu de pe Cruce „care anihilează (topește, pulverizează, distruge) ura oamenilor”.

„Acest lucru îl învățăm noi. Celor care se năpustesc asupra noastră cu ură, invidie și răutate, noi să le răspundem cu dragoste, pentru că este singura formă de a anestezia tot ceea ce vine, negativ, dinspre ei”.

„Iisus, când a fost pe Cruce, nu S-a justificat, nici nu a încercat să le transmită, celor care erau prezenți acolo, că El, Iisus, le face un mare privilegiu, murind pentru cei păcătoși. A tăcut din gură, Și-a asumat tăcerea și răbdarea în fața urii oamenilor, pentru că vorbea dragostea Sa. El răspundea la ură cu dragoste, la cuvintele jignitoare și disprețuitoare cu rugăciune”, a spus Părintele Episcop.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente