Episcopul Hușilor către copii: Voi ne învățați ce înseamnă un zâmbet sincer, o bucurie curată

„Voi ne învățați ce înseamnă un zâmbet sincer, o bucurie curată și o bunătate nevicleană”, a spus Episcopul Ignatie la prima manifestare dedicată Zilei Internaționale a Copilului organizată de Episcopia Hușilor, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Peste 300 copii cu vârste între 7 și 14 ani, proveniți din familii cu posibilități materiale reduse, au participat la sărbătoarea care a fost deschisă cu o rugăciune în curtea Catedralei Episcopale, în fața statuii Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare.

Episcopul Hușilor
Episcopul Ignatie în mijlocul copiilor de 1 Iunie 2018. ©Episcopia Hușilor

„Ne rugăm ca Dumnezeu să vă ajute, ca niciodată, nimeni, să nu vă fure zâmbetul curat, să nu vă pângărească nimeni bucuriile frumoase, și nimeni să nu vă deturneze de la calea aceasta de a fi niște copii foarte buni”, a spus la finalul slujbei ierarhul.

Preasfinția Sa a subliniat că evenimentul este dedicat copilăriei, nevinovăției și purității, pe care trebuie să le urmeze și adulții pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu:

„Dacă noi nu vom reuși să ajungem ca și voi, sinceri, bucuroși și buni, nu vom putea să stăm lângă Dumnezeu. De aceea ne bucurăm că am putut să organizăm această primă ediție legată de copilărie, de nevinovăție și de puritate.

Episcopul Hușilor de 1 iunie
Episcopul Ignatie se adresează copiilor de 1 iunie. ©Episcopia Hușilor

Sărbătoarea de 1 Iunie de la Huși a avut tematică națională

2018 fiind An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română, Episcopia Hușilor a organizat evenimentul de 1 Iunie cu tematică națională.

După intonarea Imnului Național, copiii au fost invitați să realizeze desene pe asfalt, să joace șah, să cânte, să petreacă momente relaxante împreună cu cei de vârsta lor.

Organizatorii au oferit copiilor tricouri cu însemnele evenimentului și șepci roșii, galbene și albastre, astfel că, la fiecare pas, se putea regăsi tricolorul.

În continuare, copiii au luat masa la restaurant, iar atmosfera de sărbătoare a continuat în curtea acestuia cu:  muzică pentru copii, echipe de animatori costumați în personaje de desene animate și face-painting.

La plecare, fiecare copil a primit dulciuri din partea organizatorilor și a sponsorilor care s-au oferit să ajute Episcopia la organizarea evenimentului.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente