Episcopul Hușilor a oficiat Taina Sfântului Botez pentru doi copii aflați în grija asistenților maternali

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat joi Taina Sfântului Botez pentru doi copii încredințați de Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui asistenților maternali.

Slujba a fost oficiată în Capela DGASPC Vaslui, din soborul de slujitori făcând parte părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și părintele protopop Adrian Chirvasă, informează Episcopia Huşilor.

Părintele Episcop Ignatie a explicat tuturor celor prezenți semnificațiile momentelor ce alcătuiesc slujba Sfântului Botez, îndemnându-i la reflecție asupra făgăduințelor făcute de nași în numele pruncilor.

Preasfinţia Sa a îndemnat să „ne străduim să oferim copiilor noștri un mediu propice din punct de vedere spiritual”, reiterând faptul că „nu reușim să transmitem pace în jurul nostru pentru că ne locuiesc păcatele”.

„Iar ele înseamnă întuneric, agitație și foarte multă neliniște”, a precizat ierarhul.

Totodată, Preasfinţia Sa a spus că Răspunsul dat de nași la întrebarea: „Te unești cu Hristos?”, constituie un adevărat program de viață creștină.

Cei doi prunci botezați, Andrei și Parascheva-Mădălina, vor râmâne pe mai departe în grija asistenților maternali desemnați de DGASPC Vaslui.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente