Episcopul Gurie către tinerii ortodocși hunedoreni – Cea mai mare bucurie este aceea de a putea iubi

Preasfințitul Părinte Gurie a afirmat duminică în omilia din cadrul liturghiei oficiată cu prilejul Întâlnirii tinerilor ortodocși hunedoreni că „cea mai mare bucurie este aceea de a putea iubi”.

Citind celor peste 350 de tineri hunedoreni pasajul biblic dedicat iubirii creștine din Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Preasfințitul Părinte Gurie le-a propus ca aceste cuvinte să devină un motto al vieții lor.

Deși aparțin Sfântului Apostol Pavel, „aceste cuvinte sunt o poruncă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Poruncă nouă vă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi”, a spus Preasfinția Sa.

Tot în cadrul predicii ierarhul i-a îndemnat pe tinerii prezenți la mânăstirea Crișan să fie un exemplu pentru cei din societatea contemporană.

„Să rămâneți la fel de tineri și să răspândiți bunătate, dragoste, pace, să fiți în continuare exemple pentru colegii voștri, atât în învățătură, cât și în comportament”.

Cea de-a cincea ediție a Întâlnirii tinerilor ortodocși hunedoreni s-a desfășurat pe parcursul zilei de 1 iunie și a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie la Mănăstirea Crișan, informează site-ul episcopiei.

Activitățile întâlnirii

După  cuvântul ierarhului, au fost premiați cei 28 de olimpici la Religie din eparhie, aceștia primind diplome, cărți și o sumă de bani.

Întâlnirea a continuat cu conferința „Dragostea, unitate și libertate”, susținută de pr. profesor Constantin Necula.

În aceeași după-amiază tinerii au participat la un concert de muzică folk și la diverse jocuri interactive sub coordonarea doamnei Adriana Prodan, președinte APOR Deva.

La finalul întâlnirii, tinerii s-au deplasat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Țebea, unde au vizitat mormântul lui Avram Iancu și gorunul lui Horea.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente