Episcopul Gurie a sfințit Centrul social-educativ „Sfânta Ecaterina” din Petroșani

Centrul social-educativ „Sfânta Ecaterina” din Petroșani a fost sfinţit luni de Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Centrul proaspăt inaugurat a fost ridicat prin bunăvoința domnului Gheorghe Toma și prin dăruirea femeilor din Asociația „Sfânta Ecaterina”, coordonate de doamna preoteasă Raisa Selaje.

„Serviciile vor consta în cursuri şi activităţi educative în vederea formării intelectuale, în oferirea de activităţi sportive în vederea dezvoltării psihofizice şi a petrecerii timpului liber, în organizarea de întâlniri catehetice, în organizarea unor seri culturale şi întâlniri cu specialişti din diverse domenii începând de la medici, preoţi, psihologi, avocaţi, dar şi în organizări şi participări la activităţi aniversare a unor evenimente, activităţi de recreere şi socializare şi acţiuni proprii împreună cu instituţiile de asistenţă socială, Biserică şi ONG-uri diverse, prin care vom milita pentru diminuarea abandonului şcolar, o adevărată problemă actuală”.

„Trebuie să precizăm faptul că la aceste acţiuni poate participa oricine, de orice vârstă sau religie, toată lumea va fi binevenită în rândurile noastre, iar pe această cale, facem un apel la câţi mai mulţi voluntari”, a precizat Raisa Selaje, directorul Asociaţiei „Sfânta Ecaterina”.

La momentul inaugurării au fost premiați elevii olimpici de la școlile din Petroșani de Parohia „Sfânta Treime” – Petroșani II, precum și preoții din municipiile și orașele din Valea Jiului care au mai mulți copii.

Cu acest prilej, pianistul Fabiani Prcsina și solistele Delia Stana și Daria Selaje au susținut un moment artistic.

Foto Credit: Episcopia Devei şi Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente