Episcopul Gurie a inaugurat un centru pentru tineri şi vârstnici la Petroşani

Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei a inaugurat luni, 2 iulie 2018, Centrul social şi educativ „Sfânta Ecaterina” din Petroșani, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Centrul aflat sub coordonarea Asociației Femeilor Ortodoxe „Sfânta Ecaterina” va funcționa cu sprijinul parohiilor ortodoxe din Petroșani și este destinat celor dornici de a-și petrece timpul cu folos, prin bunăvoinţa voluntarilor care vor face posibilă oferirea de activităţi de creaţie, sociale etc.

„După cele două centre pe care le-a deschis Episcopia Devei şi Hunedoarei, unul la Deva şi altul la Haţeg, numite Orthocaffe, iată că avem o surpriză de proporţii ca şi la Petroşani să se deschidă un centru pentru tineri, şi nu numai, din iniţiativa laicilor de data aceasta. Ce m-aş fi bucurat ca la Deva şi Haţeg, şi în alte locuri din Episcopie, să se deschidă centrele de tineri şi centrele sociale din iniţiativa celorlalţi, care nu lucrează în centrul eparhial, ci din afară, dar din Biserică în acelaşi timp”, a afirmat ierarhul potrivit zvj.ro.

Spaţiul a fost pus la dispoziţie de Realcom Petroşani, prin directorul Gheorghe Toma, la etajul halei agroindustriale din Piaţa Centrală.

Inițiativa organizării centrului aparține Raisei Selaje, directorul Asociației Femeilor Ortodoxe Sfânta Ecaterina din Petroşani.

„Serviciile vor consta în cursuri şi activităţi educative în vederea formării intelectuale, în oferirea de activităţi sportive în vederea dezvoltării psihofizice şi a petrecerii timpului liber, în organizarea de întâlniri catehetice, în organizarea unor seri culturale şi întâlniri cu specialişti din diverse domenii, activităţi de recreere şi socializare şi acţiuni proprii împreună cu instituţiile de asistenţă socială, Biserică şi ONG-uri diverse, prin care vom milita pentru diminuarea abandonului şcolar, o adevărată problemă actuală”, a menţionat doamna Raisa Selaje, directorul asociaţiei.

În cadrul evenimentului au fost premiați elevii olimpici de la școlile din Petroșani şi a avut loc un moment artistic susţinut de pianistul Fabiani Prcsina și de solistele Delia Stana și Daria Selaje.

Foto credit: EDH

Comentarii Facebook


Știri recente