Episcopul Giurgiului: Niciodată nu este prea târziu pentru a ne întoarce și a ne odihni în dragostea Tatălui

„Parabola întoarcerii fiului risipitor ne arată, în ultimă instanță, că, indiferent cât de multe și de grele ar fi păcatele noastre, dacă există pocăință, niciodată nu este imposibil sau prea târziu pentru a ne întoarce în «casă» și a ne odihni în dragostea Tatălui”, a spus duminică Episcopul Ambrozie.

„Iubirea lui Dumnezeu față de cel mai mare păcătos care se pocăiește este infinit mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt față de Dumnezeu”, a adăugat Episcopul Giurgiului.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia”, situată în cartierul Tineretului din municipiul Giurgiu, informează Episcopia Giurgiului.

În omilia rostită, Părintele Episcop a insistat foarte mult pe faptul că orice întoarcere de pe drumul păcatului este posibilă şi că orice revenire însoţită de căinţă este primită de Dumnezeu

„Din această parabolă ne sensibilizează paradoxul iubirii infinite a tatălui. Din iubirea sa rănită, el nu doar că are puterea, ci trăiește bucuria învierii spirituale a fiului său pierdut, îl primește și se bucură de aflarea și reîntoarcerea sa, mai mult decât de momentele petrecute împreună înainte de plecarea lui”.

„Îl îmbracă în haina de cinste, îi pune pe deget inelul restaurării și reconfirmării statutului său, sărbătorește bucuria regăsirii și renașterii lui morale”, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul slujbei, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să-şi mărturisească păcatele prin Taina Spovedaniei, urmând exemplul fiului risipitor care prin „venirea în sine” a dobândit iertarea părintelui său, recâştigându-şi calitatea de fiu.

Apoi, Episcopul Giurgiului a oferit părintelui consilier administrativ Ștefan Lucian Ionuț, parohul bisericii, o cruce de binecuvântare, precum și alte daruri, iar preoților coslujitori albume apărute la editura eparhială.

Înfiinţată în anul 2008, cu binecuvântarea şi prin implicarea Episcopului Ambrozie, Parohia „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia” din municipiul Giurgiu a devenit un punct de reper spiritual foarte important pentru credincioșii eparhiei datorită activităților culturale și social-filantropice care sunt desfășurate aici.

În prezent, la noua biserică din cartierul giurgiuvean Tineretului se află în plină desfăşurare ample lucrări de pictură.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente