Episcopul Giurgiului îi îndeamnă pe păstoriţi: să aveţi pe sfinți ca pilde de urmat în nevoința lor duhovnicească spre dobândirea mântuirii

PS Ambrozie s-a rugat în duminica aceasta cu credincioşii din Parohia giurgiuveană Hotarele I, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Episcopul Giurgiului le-a vorbit credincioșilor prezenți despre chemarea la apostolie a primilor Apostoli ai Domnului nostru Iisus Hristos, chemare care continuă să existe și astăzi, fiind adresată fiecărui credincios în parte.

A doua parte a omiliei sale a fost dedicată sfinţilor români. Ierarhul i-a îndemnat pe toți cei prezenți să aibă pe sfinți ca pilde de urmat în nevoința lor duhovnicească spre dobândirea mântuirii, întrucât sfinții sunt aceia care au depărtat de la ei toată grija cea lumească, au pus-o în plan secund și și-au dedicat existența pământească urmării și împlinirii poruncilor Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos pe aceste meleaguri ale țării noastre, binecuvântate de Dumnezeu.

În continuare, Părintele Episcop l-a prezentat enoriașilor pe părintele Dobri Cătălin care a fost instalat în postul de preot II la Parohia Hotarele I, Protopopiatul Hotarele.

La final, Chiriarhul locului a acordat Vrednicia Vlăsceană, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Giurgiului, părintelui paroh Chirnogeanu Cristian care s-a implicat în restaurarea bisericii din localitatea Hotarele, județul Giurgiu.

Credincioşii au avut posibilitatea de a se închina la fragmente din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Gheorghe – Purtătorul de biruință, aduse de la Catedrala Episcopală din municipiul Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente