Episcopul Giurgiului: Biserica, Școala și Familia trebuie păstrate și apărate

„Biserica, Școala și Familia sunt trei instituții vitale ce trebuie păstrate și apărate de toți cei care doresc sa interfereze cu gând necuviincios pentru că ele constituie fundamentul unei societăți sănătoase și drepte în fața lui Dumnezeu și a oamenilor”, subliniază Episcopul Ambrozie al Giurgiului cu prilejul începutului de an școlar.

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Eparhiei, ierarhul citează un text din Pildele lui Solomon (2:1-6) și spune că „izvorul învățăturii nu poate să fie altul decât luminarea ce ne vine de la Dumnezeu”.

„Școala nu e doar un spațiu în care acumulăm cunoștințe ci ea trebuie sa fie mai cu seamă baza pentru viață, acest lucru însemnând că, pe lângă cunoștințele teoretice pe care le dobândim, școala ar trebui să ne arate și care este modul în care trebuie sa viețuim în lume, cum ar trebui să arate relațiile între oameni și care sunt acele modele pe care tinerii vor trebui să le urmeze pentru a-și desăvârși chemările spre profesiile de mai târziu”, explică Preasfinția Sa.

Părintele Episcop evidențiază și rolul de bază al familiei în educația tinerilor, prin „învățăturile părinților care sunt ca o cunună pe capul copiilor”.

De asemenea, Episcopul Ambrozie semnalează că „buna-cuviință, buna purtare, dragostea pentru cei din jur și grija pentru ceea ce ne înconjoară fac parte din învățătura de milenii a Bisericii pe care tinerii, prin intermediul orei de religie, le pot împropria si le pot dărui mai târziu din prea plinul inimii lor sincere și neprihănite unei lumi ce pare sa le amenințe inocența”.

Preasfințitul Părinte Ambrozie își încheie mesajul cu felicitări și rugăciuni pentru părinți, elevi, profesori și tuturor celor implicați în procesul educațional.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente