Episcopul Dunării de Jos s-a rugat împreună cu persoanele private de libertate din Penitenciarul Galați

Episcopul Casian al Dunării de Jos a oficiat joi, în capela provizorie a Penitenciarului Galați, Acatistul Sfinţilor Apostoli şi o slujbă de pomenire pentru toţi mărturisitorii Ortodoxiei din perioada comunistă, întemnițați la Galați.

În baza protocolului încheiat în anul 1993 între Ministerul Justiţiei şi Patriarhia Română, s-a decis ca ziua de 29 iunie, în care sunt sărbătoriți Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, să fie şi Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”.

Cu prilejul acestei sărbători, chiriarhul a adresat un cuvânt persoanelor din penitenciar, prin care i-a încurajat şi i-a îndemnat să-şi păstreze credinţa şi nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu şi a sfinţilor Lui.

În aceeași zi,  Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat în curtea interioară a instituției slujba de Te Deum, în prezenţa autorităţilor locale și a personalului penitenciarului.

Chiriarhul a apreciat activitatea desfăşurată de persoanele din administraţia penitenciarului.

În incinta sectorului administrativ din penitenciar a fost amenajată o expoziție de fotografii din istoria penitenciarului și o expoziție de uniforme din Primul Război Mondial și din istoria lucrătorilor de penitenciare.

Foto credit: EDJ

Comentarii Facebook


Știri recente