Episcopul de Bălți s-a rugat pentru sufletele eroilor căzuți la Nistru în 1992

Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat miercuri, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Corlăteni, raionul Râșcani, slujba de pomenire a eroilor căzuți în războiul de la Nistru din 1992, pentru independență și întregirea Republicii Moldova.

În cuvântul rostit la final, PS Antonie a reiterat importanța acelui moment, îndemnându-i pe cei prezenți să nu uite momentele tragice din istoria contemporană a țării, întrucât „ei sunt eroii noștri, care cu prețul vieții lor au apărat integritatea și independenţa Republicii Moldova. Avem datoria, cu toții, să nu-i uităm în rugăciunile noastre”.

„Războiul de la Nistru, din 1992, este o pagină dramatică a istoriei noastre contemporane, pe care avem datoria să o păstrăm în memorie, să învăţăm lucrurile care trebuie învăţate din acest conflict armat şi să le vorbim celor tineri ce a însemnat acest război pentru noi”, a adăugat ierarhul.

În încheiere, Episcopul de Bălți i-a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru pace în țara vecină și în lume.

„Să înmulţim rugăciunea pentru pace pentru ca Bunul Dumnezeu să se milostivească şi să oprească războiul care se desfăşoară, nu departe de noi, în ţara vecină, în Ucraina”.

Războiul pentru integritatea și independența Republicii Moldova a început în 2 martie 1992 și a continuat până în 21 iulie, când a fost semnat Acordul de încetare a focului între Republica Moldova și Federația Rusă. Conflictul a numărat, în cele cinci luni de război, peste 1000 de victime dintre soldați și civili.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente