Episcopul de Bălți: Postul este o luptă cu lăcomia și egoismul

Episcopul Antonie de Bălți a oficiat joi ultima parte a Canonului Mare în biserica satului Lopatnic din raionul Edineț, Republica Moldova. În cuvântul adresat la final, PS Antonie a explicat că „postul este o luptă cu lăcomia și egoismul nostru” și a îndemnat la milostenie pentru că „milostenia aduce lumină și bucurie în suflet”.

Părintele Episcop a subliniat faptul că perioada Postului Mare este o perioadă de pregătire duhovnicească și de dezrobire de patimi.

Pornind de la cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur „Cel care postește și nu face milostenie, postește ca să se îmbogățească”, PS Antonie reiterează importanța milosteniei și a faptelor bune în post.

„Dacă omul nu face milostenie, însemnă că acesta se află într-o captivitate a propriei zgârcenii şi lăcomii. De aceea postul este o luptă cu lăcomia şi egoismul nostru”.

„Suntem îndemnați să facem milostenie pentru că milostenia aduce lumină şi bucurie în suflet. Faptele bune sunt hrană pentru sufletul nostru”, a spus ierarhul.

În încheiere, Episcopul de Bălți i-a îndemnat pe cei prezenți să folosească „această perioadă a Postului Mare pentru a învinge propria zgârcenie și lăcomie și a aduna în sufletele noastre lumina sfântă a faptelor bune” și să înmulțească rugăciunile pentru pace și pentru încetarea războiului din țara vecină.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente