Episcopul de Bălţi le-a oferit daruri copiilor ucraineni găzduiţi de Centrul educațional al Eparhiei

Preasfinţitul Părinte Antonie de Bălţi le-a oferit miercuri daruri copiilor refugiaţi ucraineni, găzduiţi de Centrul educațional „Anastasis” al Eparhiei.

Ierarhul le-a dăruit fructe şi mingi de fotbal celor aproximativ 40 de copii găzduiţi zilnic de aşezământul educaţional.

Liliana Lungu, coordonatorul centrului situat în Bălţi, i-a prezentat Părintelui Episcop câteva dintre activităţile desfăşurate pe timp de vară şi a subliniat că majoritatea beneficiarilor din acest moment sunt copii ucraineni refugiați în Republica Moldova din cauza războiului.

Episcopul Antonie le-a muţumit angajaţilor Centrului „Anastasis” pentru grija arătată faţă de copiii ucraineni.

Centrul educațional „Anastasis”

Centrul educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți activează din data de 16 mai 2022. Dechiderea oficială a avut loc în ziua de 15 iunie 2022. În prezent, Centrul Educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți oferă un mediu cald și prietenos copiilor refugiați din Ucraina și mamelor acestora, dar pe viitor activitățile centrului vor fi oferite și copiilor din Bălți și celor din raioanele din partea de nord a Republicii Moldova.

Activitățile Centrului Educațional „Anastasis” au un caracter ludic, cognitiv și distractiv și le permit copiilor să comunice, să socializeze și să își lărgească orizonturile de cunoaștere. Centrul Educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți este un proiect implementat în parteneriat cu Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, Church World Service (CWS), Caritas Ambrosiana și Federația Filantropia.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente