Episcopul de Bălți a oficiat Sf. Maslu la un cămin de vârstnici din Iași

Episcopul Antonie de Bălți s-a rugat marți împreună cu 9 clerici în cadrul Tainei Sfântului Maslu pentru vârstnicii de la Căminul ieșean „Sf. Împărați Constantin și Elena”.

Evenimentul a fost organizat de ASCOR Iași cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Am acceptat cu mare drag și cu multă dragoste invitația tinerilor din ASCOR Iași de a veni și a sluji în capela căminului de bătrâni. Privind la dumneavoastră, îmi amintesc cu drag de părinții și de bunicii mei și mă bucur că, îmbrățișându-vă pe dumneavoastră, simt că-i îmbrățișez și pe ei”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Antonie la finalul slujbei.

Coordonatorul departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași a precizat că actul filantropic a fost benefic atât pentru vârstnici care l-au primit pe ierarh „cu lacrimi de bucurie și de speranță”, cât și pentru voluntarii ASCOR.

„Prezenta Preasfințitului Antonie ne-a oferit o mai multă încredere în ceea ce privește activitatea regulată pe care o desfășurăm la căminele de bătrâni și ne-a reamintit faptul că nu suntem singuri în această frumoasă lucrare”, a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul departamentului de Asistență Socială al ASCOR Iași.

Căminul de Bătrâni ,,Sf. Împăraţi Constantin şi Elena’’ este o unitate de asistenţă socială, aflată în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi. Unitatea are o capacitate de 179 locuri.

Foto credit: ASCOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente