Episcopul de Bălți a oferit distincții pentru 95 de cadre medicale basarabene care au luptat cu pandemia

Preasfințitul Părinte Antonie de Bălți a oferit distincții pentru 95 de cadre medicale basarabene implicate în lupta cu pandemia de Covid-19. Ceremonia s-a desfășurat duminică, de Ziua lucrătorului medical și a farmacistului în Republica Moldova.

Acordarea distincțiilor a fost precedată de Sfânta Liturghie și Vecernia Rusaliilor, de slujba de pomenire pentru lucrătorii medicali decedați și de slujba de Te Deum pentru sănătatea celor care sunt în viață. Acestea au fost oficiate la Biserica „Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din Bălți.

Lucrătorii medicali au fost decorați cu „Crucea Bălțeană”, cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți pentru mireni, „în semn de deosebită prețuire pentru devotamentul profesional, dragostea față de semeni și sacrificiul manifestat pentru înlăturarea consecințelor pandemiei de Covid-19”.

„Prin aceste distincții, Episcopia de Bălți dorește, în numele clericilor și creștinilor din partea de nord a Republicii Moldova, din cuprinsul canonic al Episcopie de Bălți, să aducă mulțumiri tuturor cadrelor medicale pentru jertfa lor în timpul pandemiei de Covid-19”, a menționat Preasfințitul Părinte Antonie.

„Dumneavoastră, lucrătorilor medicali, v-a revenit să duceți tot greul luptei cu această pandemie. Unii dintre colegii care s-au infectat cu noul virus au trecut la cele veșnice. E cea mai mare jertfă pe care o poate da omul pentru semenul său – viața.”

Ierarhul a adăugat: „În timpul pandemiei v-am descoperit cu toții ca adevărați eroi, care ați riscat cu ce este mai scump, cu propria viață, salvând alte vieți. Vă mulțumim și Bunul Dumnezeu să vă țină cu sănătate pe Dumneavoastră și pe cei dragi”.

Părintele Episcop i-a acordat „Crucea Bălțeană” și Excelenței Sale, Domnului Petrișor-Ionel Dumitrescu, Consulul general al României la Bălți, pentru asistența consulară oferită în timpul pandemiei și pentru implicarea în activități de înlăturare a consecințelor acesteia în Republica Moldova.

Foto credit: Facebook / Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente