Episcopul Daniil al Daciei Felix împlinește 64 de ani

Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locţiitor al Daciei Felix, a împlinit joi 64 de ani.

Ierarhul s-a născut în data de 23 septembrie 1957, în satul Hăţăgel, comuna Densuş, jud. Hunedoara.

Studii

Cursu­rile Seminarului Teologic din Caransebeş (între anii 1972 şi 1977);

Institu­tul Teologic Universitar din Sibiu (1978- 1982), unde a obţinut şi licenţa în Teologie cu lucrarea: Sfântul Simeon Noul Teolog. Imnele dragostei;

Cursuri de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucu­reşti, Secţia Istorică, specializarea Patrologie şi literatură post-patristică, pe care le-a urmat între anii 1982 şi 1985;

Bursă la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Tesalonic – Grecia (între anii 1993 şi 1996).

În octombrie 1996 a obţinut doctoratul în Teologie cu teza: Teologia Părinţilor deşertului. Învăţături dogmatice în Apophtegmata Patrum, în paralel, din 1991 a fost şi cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad (reînfiinţată), predând Patrologie şi litera­tură post-patristică.

Hirotonia

Influenţat de marele duhovnic Arsenie Boca, a îmbrăcat haina monahală la 25 martie 1985, în Mănăstirea Hodoş-Bodrog de lângă Arad.

Câteva luni mai târziu (1 aprilie 1985) a fost hirotonit ieromonah şi a slu­jit câţiva ani ca preot la Mănăstirea Pris­lop – Hunedoara, apoi, la biserica monu­ment istoric din Densuş.

În urma recomandării Mitropolitului Nicolae Corneanu, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (în şedinţa din 19-23 februarie 2002) l-a ales Episcop-vicar al Mitropo­liei Banatului (cu titlul de „Partoşanul”), având şi sarcina de administrator al Epis­copiei Daciei Felix.

Hirotonia în arhiereu a avut loc în 1 aprilie 2001, în Catedrala din Timişoara.

Foto credit: Basilica.ro

 Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente