Episcopul Covasnei și Harghitei: Iisus Hristos este Pâinea Vieții. El ne hrănește aici, pentru dincolo

Preasfințitul Părinte Andrei a vorbit duminică la Catedrala din Miercurea Ciuc despre simbolistica înmulțirii pâinilor și a peștilor, făcând o paralelă la Împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos.

Ierarhul a menționat că minunea săvârșită este una aparte deoarece este fără participarea omului.

Minunea înmulțirii pâinilor cuprinde „toate momentele de la instituirea Sfintei Euharistii. Cele patru verbe, ‹a lua, a binecuvânta, a frânge și a da›, sunt prezente la instituirea Euharistiei”, a subliniat Preasfinția Sa.

Cele 12 coșuri de firimituri „prefigurează Sfânta Euharistie în cei 2000 de ani de la instituirea ei” a mai menționat Episcopul Covasnei.

Arhiereul a amintit că „într-o rugăciune din cadrul Dumnezeieștii Liturghii spunem așa: „Cel ce se mănâncă pururea și niciodată nu se sfârșește”, făcând referire la Sfânta Euharistie.

„Iisus Hristos este Pâinea Vieții pe care o consumăm în viața noastră pământească. El ne hrănește aici, pentru dincolo”.

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat duminică, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente