Episcopul Covasnei a vorbit despre grijile vieții la Mănăstirea „Schimbarea la Față”

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a vorbit în cadrul liturghiei oficiate duminică la Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Sita Buzăului, despre grijile vieții.

În omilia sa, Preasfințitul Părinte Andrei a evidențiat tuturor celor prezenți grijile vieții ca fiind o asumare a chemării Dumnezeiești.

Ierarhul spus că această chemare ce vine din partea Mântuitorului este în directă legătură cu grijile vieții, care „nu se referă numai la cele de trebuință pentru susținerea vieții de aici, materiale, ci se referă la grija pe care omul trebuie să o aibă pentru a nu-și pierde sufletul, ci de a-l câștiga pentru veșnicie”.

Preasfinția Sa a subliniat că omul este chemat spre a căuta ceva mai înalt, „care să-l înnobileze și să-i dăruiască un rost mântuitor” .

Vorbind despre neorânduiala vieții oamenilor, ierarhul a spus că de multe ori aceasta reprezintă oglinda neorânduielii din suflet. În acest sens ierarhul l-a citat pe Sfântul Ioan Gură de Aur, care spune: ceea ce este ochiul pentru trup, este mintea pentru suflet”.

La finalul cuvântării, Preasfinția Sa a urat tuturor credincioșilor să devină „oameni ai echilibrului duhovnicesc, pentru a călca peste alipirea de lucrurile care trec, și fără a ne lăsa inima robită de ele”.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat tunderea în rasofore a surorilor din mănăstire: Maria care a primit numele de Mitrodora și Cosmina care a primit numele de Xenia, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe tânărul diacon Petru Emanuel Galanton, coslujitor la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Floroaia Mare din județul Covasna.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente