Episcopul Caransebeşului: Să demonstrăm prin faptele noastre că suntem vrednici de Împărăția Cerurilor

La Catedrala Episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeş, au venit mulți credincioşi caransebeșeni să participe la slujba Învierii Domnului. Ei au primit Lumina Sfântă de la PS Lucian care i-a îndemnat ca prin faptele săvârşite să fie vrednici de Împărăţia lui Dumnezeu.

Ierarhul a oficiat prima parte a Utreniei Învierii din noaptea Sfintelor Paşti, pe esplanada Catedralei episcopale. Părintele Episcop le-a spus credincioșilor ce au umplut centrul civic să rămână mărturisitori ai Învierii Mântuitorului în toată vremea, nu doar în noaptea sfântă a Învierii.

De asemenea, i-a încurajat să rămână fideli credinței drept măritoare, pentru că aceasta se bazează pe „Învierea lui Hristos, care este și învierea noastră”, iar ca să ne bucurăm deplin de Înviere „trebuie să fim fii ai Luminii și toți în unitate de credință să demostrăm prin faptele noastre cele bune că suntem vrednici de Împărăția Cerurilor”.

Sfânta slujbă a continuat în catedrală, unde potrivit obiceiului ierarhul a sfinţit „Paştile”, pâinea şi vinul, din care credincioşii vor lua în fiecare zi din Săptămâna Luminată.

Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Învierii Domnului a fost oficiată la Catedrala episcopală.

„Am serbat și în acest an cu bucurie Învierea Domnului dând dovadă de unitate de credință și de neam în jurul bisericii strămoșești, care este una, sfântă, sobornicească și apostolească”, a spus Episcopul Caransebeşului.

La orele serii, Preasfinţia Sa a oficiat slujba Vecerniei sau „A Doua Înviere”, în Catedrala episcopală din Caransebeş, în cadrul căreia, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, a fost citită pericopa evanghelică în mai multe limbi.

În a doua zi de Paști, Episcopul s-a rugat împreună cu credincioșii reșițeni. Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Reșița.

Tot în a doua zi de Paști Preasfințitul Lucian a vizitat și căsuța de sticlă a radioului reșițean, din centrul civic, de unde se promovează campania umanitară Muzică pentru viață, care are ca și scop renovarea  Centrului de zi pentru copii Primăvara. Campania la care sunt parteneri Episcopia Caransebeșului și Radio Reșița a început luni, 9 aprilie.

Părintele Episcop Lucian a slujit Sfânta Liturghie în a treia zi de Paști la Biserica Intrarea Domnului în Ierusalim din Caransebeș.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente