Episcopul Caransebeşului a resfinţit biserica Parohiei Pârvova

PS Lucian a resfinţit biserica parohiei Pârvova

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a resfinţit sâmbătă, 15 iulie 2017, biserica Parohiei Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane. După slujba de târnosire a lăcaşului de cult cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului.

Ne-am bucurat foarte mult să vedem cum în ultima perioadă părintele paroh, alături de credincioși, a lucrat la împodobirea și înfrumusețarea bisericii și a casei parohiale. Credem că această parohie are un viitor sigur pentru că atât preotul, cât și credincioșii au dovedit că sunt atașați de sfânta biserică, de valorile bisericii noastre dreptmăritoare, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Iosif Buzangia a fost hirotesit sachelar, iar ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit din partea Ierarhului Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

La slujbă au participat autorităţi locale precum şi un număr însemnat de credincioşi, dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei Văii Almăjului.


Localitatea Pârvova este atestată documentar în anul 1528, în sat existând o biserică de lemn. Biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost construită în anul 1842 şi a fost târnosită de Mitropolitul Banatului Vasile Lăzărescu la data de 6 septembrie, 1959.

Comentarii Facebook


Știri recente