Episcopul Canadei: Să ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru încetarea ostilităților și pentru revenirea păcii

Episcopul Ioan Casian al Canadei a transmis un îndemn la rugăciune pentru restaurarea păcii în Ucraina către clerul și credincioșii din eparhia pe care o păstoreşte.

Potrivit Preasfinţiei Sale, conflictele nu reflectă vocația profundă a naturii omului, aceea de a fi chip și asemănare a lui Dumnezeu, iar pacea este esenţială pentru umanitate.

„Cuvintele pe care le adresează Mântuitorul Hristos ucenicilor după înviere sunt: Pace vouă! (…) Precum M-a trimis pe Mine Tatăl așa vă trimit și Eu pe voi (Ioan 20:19-21)”.

„Pacea este esențială pentru buna conviețuire între noi oamenii. Creștinul ca ucenic al Mântuitorului Hristos trebuie să fie un făcător de pace după cuvintele Lui din Fericiri: Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema (Matei 5:9)”.

„Să ne alăturăm și noi cler și credincioși ai Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei tuturor celor ce suferă în aceste momente din cauza evenimentelor triste din Ucraina. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru încetarea ostilităților și pentru revenirea păcii”.

„Să ne rugăm de asemenea ca Dumnezeu să dăruiască înțelepciune, spirit de responsabilitate, duh de pace și deschidere unuia către altul conducătorilor politici în vederea aplanării și rezolvării situației conflictuale cât mai repede posibil”, a spus Episcopul Ioan Casian.

Ierarhul a îndemnat ca la Sfânta Liturghie și în rugăciunea personală să fie înălțate cereri și rugăciuni „pentru oprirea ostilităților, pentru ocrotirea poporului ucrainean și pentru un spirit de bună înțelegere și măsură responsabililor politici”.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente