Episcopul Canadei oferă soluția pentru a deveni „sol roditor” într-o lume plină de incertitudini

Episcopul Ioan Casian al Canadei a slujit duminică în Catedrala „Sf. Gheorghe” – Saint-Hubert din Quebec, unde a vorbit despre cum putem deveni „sol roditor” în timpurile pe care le traversăm.

„Într-o lume atât de marcată de incertitudini și de feluriți factori care tind să ne transforme într-un sol neroditor, soluția o reprezintă îndreptarea inimii noastre înspre Dumnezeu”, a afirmat ierarhul.

Cu referire la Pilda Semănătorului, care a fost citită Evanghelia de duminică, el a precizat că pământul cel bun îl reprezintă sufletul fiecăruia dintre noi.

„Și nu este suficient a fi buni în sine, adică a nu păcătui, ci e necesar ca bunătatea să fie manifestată și în relație cu ceilalți, spre a fi deplină și a face cu adevărat loc rodnic cuvântului lui Dumnezeu”.

Iar pentru a primi cuvântul cel bun și a-l face să rodească, „presupune un efort consecvent și o exersare în practica iubirii aproapelui”.

„Dinamica vieții duhovnicești este așadar centrată în jurul acestor eforturi ascetice”, potrivit Preasfinţiei Sale.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…