Episcopul Canadei: Mântuitorul Hristos, model și inspirație pentru părinți și copii în noul an bisericesc

Preasfințitul Părinte Ioan Casian le-a transmis marți credincioșilor un mesaj prin care îi îndeamnă să se inspire în noul an bisericesc din modelul Mântuitorului Hristos și al filantropilor ortodocși români.

„Începutul anului bisericesc ne prilejuiește o reîntărire și o reafirmare a înțelegerii noastre despre rolul central al Mântuitorului Iisus Hristos în istoria noastră omenească”, scrie Episcopul Canadei.

„Hristos s-a întrupat și a asumat condiția noastră limitată și pătimașă în vederea îndreptării, curățirii, transfigurării și mântuirii. Există o continuitate ontologică între viața noastră pământească și cea veșnică”, afirmă ierarhul, care mai precizează că cea din urmă „are rădăcinile adânc înfipte în viața pământească concretă”.

Chiar dacă a început un nou an bisericesc, ne aflăm în continuare în anul calendaristic 2020, care a fost declaraAnul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români.

„Cele două teme vorbesc despre două temeiuri importante pentru noi ca Biserică”, spune episcopul.

„Prima – despre felul în care noi vom ști să încurajăm și să întărim prin cuvânt și faptă temelia familiei în sensul ctitoririi ei de către Dumnezeu și legătura membrilor ei în Duhul lui Dumnezeu; a doua – despre felul în care exemplul diferiților înaintași ai noștri pot să ne inspire în a face dovadă de generozitate creștină față de cei în nevoi.”

El menționează că acestea „ne permit să medităm la felul în care Hristos poate deveni model și inspirație atât pentru părinți, cât și pentru copii în viața de zi cu zi”.

„Viața creștină trebuie să devină o expresie concretă a vocației noastre profunde de ființe ale lui Dumnezeu”, amintește părintele episcop.

„Să îndrăznim să ne punem nădejdea la acest început de an nou bisericesc în lucrarea mijlocitoare a Fiului lui Dumnezeu și să ne deschidem inimile prin credință Duhului Sfânt care să ne călăuzească și să ne ajute spre sporire duhovnicească în familie și în societate”, a încheiat ierarhul.

Foto credit: Basilica.ro (foto de arhivă)


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente