Episcopul Canadei îndeamnă la rugăciune pentru victimele atacului din Nova Scoti

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate cu   victimele atentatului din provincia Nova Scotia. Ierarhul a îndemnat la rugăciune pentru cei toți cei afectați – vii sau adormiți”.

„Aceste zile de Paște sunt umbrite de tristețe datorită tragediei care ne afectează pe noi toți. în momentul în care sărbătorim cel mai important eveniment pentru noi creștinii – învierea Domnului Hristos.

Fie ca lumina învierii să aducă alinare familiilor afectate și odihnă victimelor acestui eveniment trist.”

Atacul din Nova Scotia este cel mai cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei.  Un bărbat deghizat în polițist a ucis 16 oameni în noaptea dintre 18 şi 19 aprilie.

Mesaj integral:


Cu mare tristețe Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a luat cunoștință despre tragicul eveniment care avut loc în zilele de sâmbătă 18 și duminică 19 aprilie în provincia Nova Scotia din estul Canadei. Incidentul care este cel mai mare de acest fel din istoria Canadei a lăsat în urmă cel puțin 23 victime.

Preasfințitul Ioan Casian dimpreună cu clerul și credincioșii Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei sunt alături de cei afectați de această tragedie în rugăciune.

„Zilele de Paște pentru noi creștinii sunt zile de bucurie și speranță datorită învierii Mântuitorului Iisus Hristos a treia zi din morți. Anul acesta ele sunt umbrite de acest eveniment tragic în care mai multe vieți au fost curmate brutal.

Pentru creștinii ortodocși Mântuitorul Hristos este exemplul prin excelență care a propovăduit toată viața Sa publică bunătatea, iertarea, dragostea, facerea de bine. Evenimente cum este cel din Nova Scotia ne arată că nu trăim într-o lume perfectă și că avem datoria de a fi spiritual și omenește vigilenți în vederea descurajării acestui tip de evenimente. Cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos sunt îndemnuri la a depune tot efortul pentru îndreptare faptelor care nu sunt potrivite. Credința și ajutorul harului lui Dumnezeu sunt părți esențiale ale acestui demers.

Biserica trăiește din nădejdea purtării de grijă a lui Dumnezeu pentru tot omul din lumea aceasta. Ea este însă conștientă și de nevoia unui efort personal și colectiv pentru a schimba lucrurile din jurul nostru în mai bine.

Aceste zile de Paște sunt umbrite de tristețe datorită tragediei care ne afectează pe noi toți. în momentul în care sărbătorim cel mai important eveniment pentru noi creștinii – învierea Domnului Hristos.

Fie ca lumina învierii să aducă alinare familiilor afectate și odihnă victimelor acestui eveniment trist.”

Preasfinția Sa îndeamnă pe toți – cler și credincioși – ai Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei la a se ruga în zilele următoare pentru cei toți cei afectați – vii sau adormiți.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente