Episcopul Canadei a resfințit crucile Parohiei din Windsor, a cărei biserică este în curs de reabilitare

Episcopul Ioan Casian al Canadei a oficiat duminică Sfânta Liturghie și a resfințit crucile bisericii Parohiei „Pogorârea Duhului Sfânt” din Windsor, în provincia canadiană Ontario. Lăcașul se află în proces de reabilitare.

La sărbătoarea parohiei au mai participat Părintele Viorel Țencaliuc, Protopopul Canadei Centrale, Părintele Dragoș Giulea de la Catedrala „Sf. Mc. Gheorghe și Sf. Ier. Andrei Șaguna” din localitate și Părintele John Ayoub.

Episcopul Canadei l-a hirotesit iconom-stavrofor pe Părintele Paroh Nicolae Codrea, pentru activitatea sa administrativă și pastoral-misionară, și a resfințit crucile bisericii, care datează din 1939.

Credincioșii din Windsor sun în plin demers de reabilitare a celor cinci turnuri care împodobesc biserica.

„În urmă cu doi ani de zile ne-am angajat cu toții, mic și mare, la acest frumos proiect de reabilitare a turnurilor bisericii noastre. Un proiect costisitor, îndelungat, pentru mica noastră biserică”, spus parohul.

„Am considerat că trebuie să lăsăm o însemnare pe Sfânta Evanghelie, prin care să-i înștiințăm pe urmașii noștri că și generația noastră, cei care trăim la 88 de ani de la întemeierea bisericii, a fost apropiată Sfintei Biserici și ne-am păstrat credința curată, neștirbită așa cum a fost primită de la părinții și înaintașii noștri.”

​Acțiunea de restaurare a turnurilor face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a întregului locaș de cult. Un partener important în acest demers este Departamentul de Patrimoniu al Municipalității Windsor.

Foto: Facebopok / Nana – Just Memories Photography

Comentarii Facebook


Știri recente