Episcopul Basarabiei de Sud la hirotonia unui preot: Să nu preferați nimic iubirii lui Hristos!

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oferit, cu ocazia unei hirotonii în preot, câteva recomandări demne de luat în seamă de slujitorii Bisericii aflați la început de misiune.

„Această slujire nu este o slujire oarecare sau o slujire adusă unui om sau unui demnitar. Aceasta este slujirea cea mai înaltă la care poate fi chemat omul, este cinstea cea mai înaltă pe care, iată, Dumnezeu o rânduiește slujitorilor Lui”, a subliniat joi, PS Veniamin la hirotonia în preot a diaconului Pavel Goreanu.

„Sunt emoționat”, a spus ierarhul la ceremonia care a avut loc în biserica din Badicul Moldovenesc (Raionul Cahul). „Mă gândesc, pe de o parte, la lucrarea harică ce se săvârșește în acest moment, iar pe de altă parte, mă gândesc la lucrarea pe care trebuie să o săvârșească cel care a primit taina diaconiei sau preoției ca slujitor al lui Hristos și al oamenilor”, a mărturisit Preasfinția Sa.

©Episcopia Basarabiei de Sud

„Vă îndemn, părinte, să fiți întotdeauna cu multă luare aminte, să vă aduceți aminte de dragostea cea dintâi pentru slujirea lui Hristos, să vă aduceți aminte de jurământul pe care astăzi l-ați depus aici în fața noastră și a lui Dumnezeu și al Sfinților Îngeri, cu mâna pe Sfânta Evanghelie, că veți păstra cele ce ați jurat, pentru că în felul acesta, vă veți lucra propria mântuire și veți lucra și la mântuirea celor care vor fi în jurul dumneavoastră”.

„Vă îndemn să fiți ‹sare pământului și lumină lumii› acolo unde veți sluji și de fiecare dată pe toate să le faceți cu smerenie, cu înțelepciune și cu dragoste”.

„Să nu preferați nimic iubirii lui Hristos!”, a spus PS Veniamin.

Preotul Pavel Goreanu va sluji la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Cimișlia.

©Episcopia Basarabiei de Sud

PS Veniamin s-a aflat joi la Badicul Moldovenesc pentru a participa la Ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Cahul.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente