Episcopul Basarabiei de Sud, în pelerinaj la peștera Sfântului Chiriac de la Bisericani

De sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului și Sfințiilor Cuvioși Iosif și Chiriac, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a slujit la Mănăstirea Bisericani.

La slujba de hram au participat sute de credincioși din Maramureș și Moldova. Slujba a fost oficiată la altarul exterior din curtea așezământului monahal.

În predica sa, ierarhul a îndemnat oamenii să ia drept modele în viață pe sfinții cuvioși, precum sunt Iosif și Chiriac de la Bisericani.

„Să îi avem pe toți sfinții cuvioși înaintea noastră ca modele, să îi avem înaintea noastră ca rugători înaintea Tronului Preasfintei Treimi, și în același timp să nu uităm de chemarea pe care ne-o face Dumnezeu, aceea de a fi sfinți, că Sfânt este Domnul Dumnezeul nostru”, a spus Episcopul Veniamin.

„Deși Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac au trăit departe de noi, ei sunt aproape de noi prin Sfintele lor moaște care se află în această așezare monahală. Ei sunt prezenți prin cinstitele moaște dar mai ales prin faptele credinței lor”, a adăugat Episcopul Basarabiei de Sud.

Programul liturgic s-a încheiat cu un pelerinaj la peștera Sfântului Chiriac de la Bisericani, unde a fost oficiată slujba Acatistului în prezența Preasfințitului Părinte Veniamin.

Foto credit: Constantin Ciofu

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…