Episcopul Basarabiei de Sud a oficiat o slujbă de tundere în monahism la Mănăstirea Eroilor

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat sâmbătă slujba Privegherii unită cu Sfânta Liturghie la Mănăstirea Eroilor din Stoianovca, Raionul Cantemir, unde un tânăr a fost tuns în monahism cu numele de Spiridon Toader.

Părintele episcop l-a sfătuit pe noul monah să fie statornic, smerit, ascultător și următor al marilor isihaști și întemeietori ai monahismului.

„În mănăstire nu ai venit ca să ți se slujească, ci ca frăția ta sa fii slujitorul și prietenul tuturor, să fii sprijin celor mai tineri și bucurie celor mai experimentați prin toate faptele si slujirea monahală”, l-a sfătuit ierarhul.

„În lumea în care trăim este nevoie de monahi harnici și smeriți, blânzi și devotați, adevărați ostenitori în ogorul lui Hristos”, a adăugat Preasfinția Sa.

În cadrul liturghiei, Ioan-Mihai Drăgănescu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei „Sf. Dumitru” din Cahul. La slujbe au participat monahi, clericii și credincioșii din eparhie.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite condoleanțe la decesul Mitropolitului Ioan de Pergam

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite un mesaj de condoleanțe Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, la decesul Mitropolitului Ioan de Pergam.  Mesajul integral: Bucureşti, 2 februarie 2023  Sanctității Sale BARTOLOMEU, Arhiepiscopul Constantinopolului –…