Episcopul Basarabiei de Sud a liturghisit în Biserica Sfântului Mormânt

Aflat într-un pelerinaj în Ţara Sfântă, Preasfinţitul Părinte Veniamin a slujit duminică, după miezul nopţii, în Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim.

Slujba a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teofan de Gherasa. De asemenea, din sobor a făcut parte Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Sava de Tiraspol.

La Sfânta Liturghie au participat peste 500 credincioşi români din București, Iași, Sibiu, Craiova, Chișinău, Arad, Reșița etc.

Aşezământul Românesc de la Ierusalim

În dimineața zilei de 12 mai 2019, grupul de pelerini condus de Părintele Episcop Veniamin a participat la Sfânta Liturghie de la Așezământul Românesc de la Ierusalim.

Slujba a fost oficiată de Preacuviosul Părinte Teofil Anastasoaie, Superiorul Așezămintelor românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Veniamin a vorbit despre importanța misionară a femeilor mironosițe, „curajoase vestitoare ale Învierii, model de fidelitate, dedicație, slujire și devotament în slujba lui Hristos, Domnul Cel Înviat”.

După încheierea cuvântului, ierarhul le-a felicitat pe toate mamele, surorile, bunicile și maicile care au participat la slujbă și care „se străduiesc să țină candela credinței aprinsă”.

După amiază, pelerinii au parcurs cele mai importante obiective religioase din Cetatea Ierusalimului.

Preasfinţitul Părinte Veniamin se află în pelerinaj, în perioada 09-16 mai, împreună cu un grup de credincioşi de pe ambele maluri ale Prutului.

Foto credit: Facebook/Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente