Episcopul Australiei și Noii Zeelande, la Mănăstirea Ghighiu: Să rămânem în ascultare de glasul Maicii Domnului

Episcopii Ieronim al Daciei Felix și Mihail al Australiei și Noii Zeelande au liturghisit duminică la Mănăstirea prahoveană Ghighiu cu prilejul hramului, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

După citirea textului evanghelic, Episcopul Australiei s-a adresat celor prezenți vorbind despre viața Maicii Domnului și modul în care a participat și participă ea la mântuirea lumii. Preasfinția Sa a insistat asupra a două momente semnificative despre Maica Domnului prezentate în Sfânta Scriptură: Nunta din Cana Galileii și Răstignirea Mântuitorului.

„Să rămânem în ascultare de glasul Maicii Domnului care ne spune și nouă să facem ceea ce ne spune Hristos”, a îndemnat Episcopul Mihail, făcând referire la Nunta din Cana.

Ierarhul a subliniat apoi că Maica Domnului a fost încredințată de Mântuitorul, pe Golgota, Sfântului Apostol Ioan dar încredințarea ni se adresează și nouă:

„Ea este mama noastră, ea este rugătoarea și mijlocitoarea pentru noi și pentru lumea întreagă pentru că prin înfierea duhovnicească a Sfântului Ioan ne iubește pe toți, ne apără, se roagă și mijlocește pentru toți ajutor și mântuire”.

„Și atunci când suntem pe căi greșite, Maica Domnului se roagă și plănge pentru noi pentru că ea este persoana cea mai apropiată de tronul Preasfintei Treimi”, a spus PS Mihail.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României s-a alăturat soborului slujitor pentru a resfinți biserica restaurată a Mănăstirii Ghighiu. Video aici.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente