Episcopul Atanasie de Bogdania s-a alăturat tinerilor participanţi la tabăra din Auronzo di Cadore

Timp de două zile, Episcopul Atanasie de Bogdania s-a alăturat tinerilor participanţi la tabăra organizată în staţiunea Auronzo di Cadore din munţii Dolomiţi, aflată la a 15-a ediţie.

Cei 120 de copii provin de la Parohia „Sfânta Lucia” din Veneția și din Protopopiatul Triveneto 1, scrie site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

În zilele de 8-9 iulie 2018, copiii au primit vizita Arhiereului vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei care a fost prezent la deschiderea taberei și la mai multe activități.

Copiii s-au rugat împreună cu Preasfinția Sa, apoi au avut o întâlnire duhovnicească.

Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania i-a învăţat pe copii din tainele cunoașterii lui Dumnezeu şi a învăţat de la ei inocența, bucuria autentică și blândețea specifică tânărului.

Pe lângă jocuri, activitățile educative şi drumețiile în natură, taberele au şi obiectivul de a păstra curăția tânărului și a-i prezenta principiile Evangheliei lui Hristos.

Episcopul Atanasie de Bogdania a fost hirotonit și instalat în slujirea de Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei marți, 1 mai 2018. Evenimentul a avut loc la sediul Eparhial din Roma.

Foto Credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…