Episcopul Atanasie de Bogdania s-a alăturat tinerilor participanţi la tabăra din Auronzo di Cadore

Timp de două zile, Episcopul Atanasie de Bogdania s-a alăturat tinerilor participanţi la tabăra organizată în staţiunea Auronzo di Cadore din munţii Dolomiţi, aflată la a 15-a ediţie.

Cei 120 de copii provin de la Parohia „Sfânta Lucia” din Veneția și din Protopopiatul Triveneto 1, scrie site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

În zilele de 8-9 iulie 2018, copiii au primit vizita Arhiereului vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei care a fost prezent la deschiderea taberei și la mai multe activități.

Copiii s-au rugat împreună cu Preasfinția Sa, apoi au avut o întâlnire duhovnicească.

Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania i-a învăţat pe copii din tainele cunoașterii lui Dumnezeu şi a învăţat de la ei inocența, bucuria autentică și blândețea specifică tânărului.

Pe lângă jocuri, activitățile educative şi drumețiile în natură, taberele au şi obiectivul de a păstra curăția tânărului și a-i prezenta principiile Evangheliei lui Hristos.

Episcopul Atanasie de Bogdania a fost hirotonit și instalat în slujirea de Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei marți, 1 mai 2018. Evenimentul a avut loc la sediul Eparhial din Roma.

Foto Credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…