Episcopul Antonie: Sfinţii ne învaţă cum să dobândim Împărăţia Cerului

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a spus în cadrul liturghiei oficiate luni la biserica „Sfântul Serghie de Radonej” din localitatea Vărvăreuca, raionul Floreşti, că „sfinţii ne învaţă cum să dobândim Împărăţia Cerului”.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre viaţa Sfântului Serghie de Radonej, sărbătorit în 25 septembrie/ 8 octombrie, şi rolul sfinţilor în viaţa creştinilor.

„Oamenii au nevoie de modele în creşterea lor profesională, culturală sau spirituală”, iar „în cele ale sfinţeniei pentru creştini modele ne sunt sfinţii”.

De la ei învăţăm cum să vieţuim ca să plăcem lui Dumnezeu” și tot ei ne învață „cum să dobândim Împărăţia Cerului”, a menționat Preasfinția Sa.

Fiind oameni ca şi noi, sfinţii au înţeles că viaţa trecătoare este dată omului pentru a se pregăti pentru viaţa veşnică.

La final ierarhul a îndemnat credincioșii să cinstească pe sfinţi şi să le urmeze pilda vieţii.

Preasfințitul Părinte Antonie l-a felicitat pe părintele Serghei cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, i-a mulţumit pentru munca depusă la construirea locaşului din Vărvăreuca, dorindu-i multă sănătate şi ajutor de la Domnul în activitatea pastorală.

Ulterior, Episcopul de Bălți a vizitat cantina socială care se află în construcţie, unde părintele Serghei a explicat stadiul lucrărilor.

Potrivit Biroului de Presă al Episcopiei, la slujbă a fost prezent pr. mitrofor Valeriu Cernei, vicarul administrativ al Episcopiei de Bălţi.

Parohia „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Vărvăreuca, raionul Floreşti a fost înregistrată în anul 2012, piatra de temelie fiind pusă la 28 noiembrie 2013.

În ziua de 18 iulie 2014,  Preasfințitul Părinte Antonie, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat prima slujbă arhierească în mijlocul comunităţii „Sfântul Serghie de Radonej”

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente