Episcopul Antonie: „Omul în rugăciune nu este singur niciodată”

Episcopul Antonie de Bălţi a oficiat duminică Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Sloveanca, raionul Sângerei şi i-a îndemnat pe credincioşi la rugăciune, întrucât în acele momente omul „nu este singur niciodată, ci este cu Dumnezeu, cu Maica Domnului şi cu sfinţii Lui”.

Pe baza textului biblic aferent Duminicii a 9-a după Rusalii, Părintele Episcop a subliniat că pentru rugăciune este bine să ne retragem într-un loc liniştit: „ne putem ruga oriunde, dar liniştea ne ajută ca rugăciunea să fie mai roditoare”.

Preasfinţia Sa a definit rugăciunea, în predica rostită, ca fiind „dialogul nostru cu Dumnezeu”, dialog în care „vorbim cu Dumnezeu şi în necaz şi în bucurie”.

Pentru toate trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu. Ffiind aproape de Dumnezeu noi suntem puternici. Dimpotrivă, când nu ne rugăm, legătura noastră cu Dumnezeu slăbeşte”, a spus ierarhul.

„Să avem rugăciunea în mintea şi inima noastră şi Dumnezeu va fi cu noi tot timpul”, şi-a încheiat omilia Episcopul Antonie, notează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

Părintele Episcop le-a dăruit jucării copiilor prezenţi la Sfânta Liturghie. Preasfinţia Sa a subliniat că jucăriile au fost donate de o familie de buni creştini care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra părintelui paroh Valeriu, a familiei sale şi asupra comunităţii din Sloveanca.

La final, Preasfinţia Sa a sfinţit şi casa praznicală a parohiei din Sloveanca, unde creştinii au organizat o agapă frăţească.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente