Episcopul Antonie îndeamnă la ajutorarea refugiaţilor: Au nevoie de ajutorul nostru / Nu putem fi nepăsători

Preasfinţitul Părinte Antonie de Bălţi a lansat vineri un apel de rugăciune şi solidaritate pentru refugiaţii ucraineni.

„Aceşti oameni au nevoie de ajutorul nostru. Venirea lor în spaţiul nostru constituie şi un examen pentru credinţa şi dragostea noastră”, a precizat Episcopul.

„La fel cum am fost uniţi în timp de pandemie, fac apel şi de această dată, către protopopii, preoţii şi creştinii din cadrul Episcopiei de Bălţi, să fim uniţi, în primul rând, în rugăciune, invocând mila lui Dumnezeu pentru a aşeza pacea între popoare, iar mai marilor ai acestei lumi să le trimită lumina sfântă pentru a căuta soluţii paşnice la neînţelegerile apărute”.

„Nu putem fi nepăsători la tragedia oamenilor în suferinţă, de aceea am iniţiat o colectă de bani pentru a putea veni în ajutor celor care se confruntă cu greutăţile refugiului. Să ne pătrundem de tragedia confraţilor noştri ucraineni, siliţi de nevoie să abandoneze casele lor, şi să arătăm compasiune, solidaritate şi dragoste”, potrivit Preasfinţiei Sale.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente