Episcopul Antonie a slujit la biserica din Iaşi ocrotită de Sfântul Ioan Valahul

Preasfințitul Părinte Antonie a slujit joi, 12 mai, în ziua de cinstire a Sfântului Mucenic Ioan Valahul, la biserica „Sf. Proroc Daniel” și „Sfântul Mucenic Ioan Valahul” din Iași.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul de Bălţi despre viața Sfântului Mucenic Ioan Valahul și rolul sfinților în viața creștinului.

PS Antonie i-a dăruit Părintelui paroh Ioan Chirvasă una dintre cele două cărți ale cuviosului Anatolie Tihai, editate la Editura Episcopiei de Bălţi, „Sectele religioase din Japonia” și o candelă care să fie aprinsă la biserica „Sfântul Proroc Daniel și Sfântul Mucenic Ioan Valahul” pentru unitatea neamului românesc.

Preasfinţitul Părinte Antonie oferă în mod tradiţional câte o candelă bisericilor de peste Prut unde oficiază pentru prima dată Sfânta Liturghie, candele pe care Preasfinția Sa le-a numit „Candelele Unității Neamului Românesc”.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…