Episcopul Antonie a oficiat un Te Deum la împlinirea a 26 ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei

Episcopul Antonie de Bălţi a oficiat vineri, 14 septembrie 2018, la biserica din satul Răzălăi, o slujbă de Te Deum cu prilejul împlinirii a douăzeci şi şase de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Mitropolia a fost reactivată în data de 14 septembrie 1992 şi cuprinde următoarele eparhii: Arhiepiscopia Chişinăului, Episcopia de Bălţi, (fosta Episcopie a Hotinului), Episcopia Basarabiei de Sud (fosta Episcopie de Cetatea Albă şi Ismail),Episcopia Ortodoxă a Dubăsarilor şi a toată Transnistria (fosta Misiune Ortodoxă Română din Transnistria).

Te Deum-ul a fost precedat de Sfânta Liturghie.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Antonie a făcut referire la mai multe aspecte istorice, dar a evidenţiat şi greutăţile prin care au trecut, de-a lungul vremii, slujitorii Mitropoliei Basarabiei.

Făcând referire la începerea anului nou bisericesc (potrivit calendarului iulian neîndreptat), Preasfinţitul Părinte Antonie a menţionat:

„Am dorit ca în această zi să înălţăm rugăciuni lângă racla Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, în felul acesta să luăm binecuvântare pentru un nou an bisericesc”.

„Să învăţăm de la sfinţi cum să folosim timpul vieţii pentru a câştiga viaţa veşnică”, a îndemnat PS Antonie.

Preoţii prezenţi la slujba de Te-Deum au primit de la PS Antonie antimise noi cu semnătura chiriarhului Episcopiei de Bălţi.

Mitropolia Basarabiei a fost înregistrată oficial de guvernul Republicii Moldova în data de 30 iunie 2002.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente