Episcopul Antonie a înmânat în Protopopiatul Bălți ajutoare oferite de organizația unui basarabean din București

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a distribuit marți, în trei sate din Protopopiatul de Bălți, ajutoare oferite de un medic basarabean din București.

Ierarhul a ajuns în satele Ilenuța, Obreja Veche și Horești din raionul Fălești, Republica Moldova, însoțit de Părintele Dorian Revenco, Protopop de Bălți.

Episcopul de Bălți a distribuit cu această ocazie patru scaune rulante pentru persoane cu deficiențe locomotorii, precum și pachete alimentare.

Ajutoarele au fost oferite de Alexei Paluță, basarabean de origine și președintele Asociației „Tighina” din București. Acesta este cunoscut în Basarabia pentru faptele sale de binefacere.

„Este multă suferință, dar, având o inimă darnică, reușim să bucurăm semenii noștri care duc, în viața lor, o cruce foarte grea”, a declarat Episcopul Antonie.

„Îi mulțumim domnului doctor Alexei Paluță pentru dragostea sa de a ajuta semenii, îi dorim multă sănătate și ajutor de la Domnul pentru alte fapte bune, aducătoare de bucurie și speranță.”

Foto credit: Episcopia de Bălți

Aurica Ionel și Ana Ivanov, asistente sociale din Ilenuța, respectiv Obreja Veche, și Părintele Mihail Nedelcu, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Horești, de asemenea, i-au transmis mulțumiri binefăcătorului bucureștean, subliniind că darurile le vor face viața mult mai ușoară persoanelor care le-au primit.

Scaunele cu rotile au ajuns la Bălți prin implicarea artistului Viorel Burlacu, în cadrul campaniei „România ajută Basarabia”, informează Biroul de presă al Episcopiei de Bălți.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente