Episcopul Alexandriei a înălțat rugăciuni și a oferit daruri pentru persoanele cu deficiențe de auz

Episcopul Alexandriei și Teleormanului a oficiat joi Sfânta Liturghie în limbaj mimico-gestual la Catedrala din Alexandria și a oferit daruri pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz (hipoacuzice).

În cadrul Sfintei Liturghii, episcopul l-a hirotesit iconom stavrofor pe Părintele Alexandru Țugui, care face misiune în rândul persoanelor cu deficiențe de auz din eparhie.

Acesta este implicat în sprijinirea lor atât în plan spiritual și misionar, cât și din punct de vedere social-filantropic și cultural.

După slujbă, fiecare participant hipoacuzic a primit din mâinile Preasfințitului Părinte Galaction iconițe și cruciulițe aduse de la Ierusalim, în semn de binecuvântare.

S-au mai dăruit 100 de pachete cu alimente neperisabile, lactate și carne, produse igienico-sanitare, precum și articole de îmbrăcăminte pentru copiii din familiile vulnerabile social ale hipoacuzicilor.

Participanții au vizitat apoi la domiciliu persoanele cu deficiențe de auz care sunt nedeplasabile, având grave afecțiuni locomotorii.

O statistică a eparhiei Alexandriei și Teleormanului arată că în cuprinsul acesteia sunt 328 de persoane cu deficiențe de auz.

Foto credit: Episcopia Alexandriei și Teleormanului

Comentarii Facebook


Știri recente