Episcopii Ortodocşi din Australia îndeamnă la rugăciune pentru stingerea incendiilor

Episcopii Ortodocşi din Australia i-au îndemnat duminică pe credincioşii pe care îi păstoresc la rugăciune pentru stingerea incendiilor.

Apelul a fost lansat după slujba de sfinţire a apelor, oficiată în Port Melbourne, statul Victoria, de Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, şi Preasfinţitul Părinte Iezechiel de Dervis de la Dioceza Greacă din Australia.

Cei doi ierarhi au livrat un mesaj comun, în care au amintit despre efectele dezastruoase ale incendiilor în Australia.

Mesajul pe care îl transmitem tuturor preoților și credincioșilor noștri este de a continua rugăciunile pentru stingerea incendiilor pe Continentul Australian, pentru izbăvirea întregii creații de foc, oamenii, animalele, păsările și întreaga natură, și să trimită Domnul Dumnezeu vreme liniștită, fără vânturi, cu ploaie bogată peste fața Pământului pentru a stinge focurile care distrug pădurile și omoară viețuitoarele și oamenii.

În același timp, facem apel de a se continua stângerea de donații pentru a fi dăruite celor care le-au ars casele, precum și celor care luptă zi și noapte pentru stingerea focarelor împrăștiate în diferite locuri din Australia.

Incendiile din Australia au început în luna septembrie 2019 şi s-au soldat până în prezent cu zeci depersoane care şi-au pierdut viaţa, sute de milioane de animale moarte, peste 1000 de locuinţe distruse şi suprafeţe foarte mari de teren arse.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Australiei şi Noii Zeelande

Comentarii Facebook


Știri recente