Episcopia Slatinei și Romanaților la zece ani. Cinci ierarhi au slujit în Catedrala Episcopală

Cinci ierarhi au slujit duminică în Catedrala Episcopală din Slatina cu prilejul împlinirii a zece ani de la înființarea Eparhiei. Tot în această zi, PS Sebastian a aniversat șaptesprezece ani de slujire arhierească.

În 25 martie 2018 Sfânta Liturghie a fost oficiată în Catedrala din Slatina de IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu: IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Telormanului, și chiriarhul locului, PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Olteniei, împreună cu ierarhii și cu clericii slujitori s-au rugat câteva sute de credincioși.

La finalul slujbei, IPS Irineu a vorbit despre semnificaţiile praznicului Bunei Vestiri. De asemenea, Mitropolitul Olteniei l-a felicitat pe PS Sebastian și s-a rugat pentru chiriarh ca Dumnezeu să-i aducă bucurii şi împliniri duhovniceşti.

Episcopul Slatinei și Romanaților a mulţumit arhiereilor împreună slujitori, clerului, monahilor, monahiilor, oficialităţilor locale şi credincioşilor prezenţi la acest moment aniversar.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente