Episcopia Sălajului | Vizită pastorală în parohia Badon

Preasfințitul Părinte Petroniu a fost prezent duminică, 30 aprilie 2017, în localitatea Badon, județul Sălaj, unde a participat la mai multe activități pastoral liturgice, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentele au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la biserica din localitate. În cadrul slujbei, Episcopul Sălajului a hirotonit întru diacon pe teologul Cosmin-Vasile Iancău.

După rostirea predici de către ierarh, primarul comunei a oferit câte o diplomă și un buchet de flori cuplurilor din localitate care au împlinit peste 50 de ani de căsătorie. De asemenea, secretarul comunei a acordat Preasfinței Sale, părintelui paroh Adrian Onica , precum și oficialităților prezente câte o diplomă de excelență.

În continuare, ierarhul a fost prezent la o depunere de coroane în amintirea eroilor din comună, care s-au jertfit pentru țară în cadrul celor două Războaie Mondiale.

La finalul vizitei pastorale, Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la casa parohială, în urma lucrărilor de modernizare efectuate în ultima perioadă.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ministerul Tineretului și Ministerul Educației promovează sportul în rândul elevilor. Ce competiţii organizează Biserica

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale au aprobat un protocol de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea „Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv.  Scopul…