Episcopia Sălajului a trimis 20 tone de ajutoare la românii din regiunea Odesa

Episcopia Sălajului a inițiat o colectă prin care a strâns aproximativ 20 de tone de ajutoare umanitare pentru românii din regiunea Odesa. Acestea vor ajunge la destinație prin implicarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj.

Cele trei protoierii ale eparhiei Sălajului au strâns peste 14.000 de conserve, 2 tone de făină, 850 de kilograme de orez, 750 de litri de ulei, 400 kilograme de zahăr și 2.000 de litri de apă îmbuteliată. La acestea s-au adăugat 100 de pături, haine și produse sanitare.

Preasfințitul Părinte Petroniu a fost miercuri alături de voluntarii și elevii Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău, care au sortat și ambalat produsele colectate, pregătind 23 de paleți.

Episcopul a fost alături de voluntari la pregătirea ajutoarelor pentru încărcare. Foto: Episcopia Sălajului

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj asigură transportul și pentru alte două tiruri cu ajutoare pentru Ucraina provenite din Șimleu Silvaniei și din Jibou, județul Bihor.


Eparhia a contribuit și la eforturile de sprijin pentru refugiații din Ucraina: a distribuit săptămâna trecută 2.000 de sendvișuri și a identificat 200 de locuri de cazare la parohii.

În semn de solidaritate cu drama ucrainenilor, Preafințitul Părinte Petroniu a îndemnat preoții și credincioșii din Episcopia Sălajului să participe și la o campanie de donare de sânge.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Sălajului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…