Episcopia Oradiei: PS Sofronie s-a întâlnit cu cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă

PS Sofronie

În ziua de 14 iunie 2017, cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea au avut bucuria de a se întâlni, la Centrul Eparhial, cu Preasfințitul Părinte Sofronie.

Consfătuirea Ierarhului cu profesorii de la facultatea de teologie orădeană se înscrie în contextul proximității sfârșitului anului universitar, informează Pr. Cristian Rus, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În cadrul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Sofronie și-a exprimat bucuria întâlnirii cu cele 14 cadre didactice care predau la facultate, și, în același timp, și-a manifestat preocuparea față de provocările și problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ universitar, în general, precum și de la facultatea de teologie ortodoxă din Oradea, în special. Totodată, s-a discutat și despre viitoarea întâlnire a Congresului Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română, ce urmează sa aibă loc la Oradea în anul 2018.

De asemenea, Preasfinția Sa s-a interesat de problemele specifice cu care se confruntă studenții teologi și i-a îndemnat pe profesori să mențină disciplina și exigența în ceea ce privește pregătirea teoretică și formarea duhovnicească a studenților, în contextul ofensivei negative a secularizării și a degradării religios-morale a societății contemporane.

Părintele decan a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea și grija permanentă arătată instituției de învățământ teologic universitar din urbea de pe malurile Crișului Repede.

La sfârșitul întâlnirii cu Episcopul Oradiei, cadrele didactice au primit din partea Preasfințitului Părinte Sofronie cărți apărute în Editura „Episcop Nicolae Popovici” a Episcopiei Oradiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente