Episcopia Oradiei a inaugurat un nou centru pentru vârstnici

Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a sfințit miercuri, 12 iunie 2019, noul cămin pentru vârstnici ocrotit de Sfântul Pantelimon din localitatea bihoreană Ponoară.

Cu acest prilej, ierarhul a rostit un cuvânt prin care a evidențiat  importanța pe care o acordă Biserica lucrării filantropice, în special îngrijirii celor bolnavi.

„Este un cămin care funcționează sub oblăduirea și cu binecuvântarea Bisericii și ne rugăm Bunului Dumnezeu ca, bătrânețile celor care sunt internați în această casă și a celor care vor mai veni, să fie liniștite, senine și pururea sub binecuvântarea Părintelui ceresc”, a spus ierarhul.

Pe această cale, Episcopul Oradiei a felicitat pe toți cei care s-au străduit în construirea acestui cămin.

La final, Preasfințitul Părinte Sofronie, a vizitat pe fiecare din cei 14 bătrâni ai centrului, binecuvântându-i, se arată în comunicatul emis de Episcopia Oradiei.

Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Pantelimon din localitatea Ponoară este un serviciu social de tip rezidențial cu o capacitate de 25 de locuri, fiind administrat de Asociația Filantropia a Episcopiei Oradiei.

Foto credit: Episcopia Oradiei

 

Comentarii Facebook


Știri recente