Episcopia Maramureșului lansează un concurs dedicat Maicii Domnului. Mesajul PS Iustin la începutul postului

Episcopia Maramureșului și Sătmarului a lansat duminică a doua ediție a Concursului „Icoana Maicii Domnului în casa omului”. Totodată, la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, Părintele Episcop Iustin a cerut clerului și credincioșilor să plece genunchii la Paraclisul Maicii Domnului, o rugăciune „pe măsura vremurilor și strâmtorărilor pe care le trăim”.

Credincioșii din țară și diaspora sunt invitați să participe, în perioada 1-15 august, la concursul „Icoana Maicii Domnului în casa omului”, trimițând pe email ([email protected]) sau pe WhatsApp (+40748042169) fotografii cu icoana Maicii Domnului din colțul lor de rugăciune de acasă.

Fotografia trebuie să fie însoțită de următoarele date: numele și prenumele persoanei, parohia aparținătoare, localitatea și numărul de telefon.

Pentru că anul 2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României, organizatorii au transmis:

„Ne vom bucura și mai mult de fotografiile primite de la credincioșii care locuiesc în diaspora și au în casele lor sau la locul de muncă o icoană cu chipul Maicii Domnului.”

Cele mai deosebite imagini vor fi postate pe conturile de Facebook, Instagram și Twitter ale Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului și vor fi tipărite într-o ediție viitoare a revistei eparhiale.

Mesajul Părintelui Episcop Iustin

Totodată, Părintele Episcop Iustin a transmis un mesaj prin care cheamă clerul și credincioșii să plece genunchii la rugăciune citind Paraclisul Maicii Domnului în acest post.

„Poporul român dreptcredincios are o evlavie deosebită la Maica Domnului care ne-a fost Mamă sfântă, ocrotitoare și ajutătoare, în toată istoria noastră creștină de 2000 de ani. A fost cu noi mereu pentru că și noi am fost mereu cu Fiul Său, Mântuitorul Iisus Hristos, L-am iubit, L-am urmat și L-am mărturisit că este: Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii și Salvatorul omenirii”, spune ierarhul în mesajul său.

„Vă îndemnăm cu părintească dragoste ca împreună să plecăm genunchii la ceas de seară, la slujba Paraclisului Maicii Domnului, una din capodoperele imnografice ale Ortodoxiei noastre, cu un conținut pe măsura vremurilor și strâmtorărilor pe care le trăim, din pricina acestei nesfârșite molime care tulbură și afectează umanitatea, numită pandemia de coronavirus, și să-i cerem izbăvire, mântuire, grabnică alinare și vindecare tuturor celor bolnavi”, continuă mesajul.

Ierarhul mai amintește proverbul românesc care spune: „Mult pot puțini buni împreună” și adaugă în acest context că lumea românească mai are încă drepți și sfinți rugători care îl pot îmblânzi pe Dumnezeu și ne pot învăța să discernem binele de rău.

Foto credit: Facebook / Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului (Icoana Anului omagial 2021 în eparhia Maramureșului și Sătmarului)

Comentarii Facebook


Știri recente