Episcopia Italiei | PS Siluan a efectuat o vizită pastorală în Brescia

PS Siluan al Italiei - Duminica Orbului 2017 (5)

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, a fost prezent weekend-ul acesta în mijlocul comunităţii româneşti din Brescia, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În ajunul sărbătorii, Ierarhul a oficiat slujba Vecerniei la parohia Brescia I, iar duminică Preasfinţia Sa a slujit Liturghia în biserica parohiei Brescia II, comunitate ocrotită de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

În 21 mai 2017, Preasfinţia Sa a avut o întrevedere cu Episcopul Catolic din Brescia, Eminența Sa Luciano Monari, și cu reprezentatul pentru ecumenism, preotul Claudio Zanardini.

Cu prilejul împlinirii a 17 ani de la înfinţarea parohiei Brescia II, Preasfinţitul Părinte Siluan s-a rugat împreună cu credincioşii români din această parte a Italiei. În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Adrian Tordai, iar parohul comunităţii a fost hirotesit iconom.

La final a avut loc un moment artistic.

În ajunul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi, Ierarhul a fost prezent în biserica Sf. M. Mc. Dimitrie din Brescia. În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a reamintit credincioşilor faptul că Dumnezeu este mai aproape de noi decât aerul pe care-l respirăm. PS Siluan a vorbit tuturor despre importanța relației noastre cu Dumnezeu și bunătatea Lui nemărginită.

 

Comentarii Facebook


Știri recente