Episcopia Italiei, preocupată de îmbunătățirea activităților misionare în eparhie

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei implementează, pe site-ul eparhial, o rubrică nouă cu scopul îmbunătățirii activităților pastoral-misionare din cuprinsul eparhiei. Intitulată Sugestii pastorale pentru anul 2021, rubrica are ca obiectiv dezvoltarea misiunii în diaspora, în contextul anului omagial curent.

Prin această rubrică, ce va fi difuzată și pe rețelele oficiale de socializare ale Episcopiei, se dorește implicarea tuturor parohiilor în grija firească de a întâmpina nevoile comunității ortodoxe românești răspândită pe întreg teritoriul italian, se menţionează pe site-ul eparhial.

Astfel, fiecare dintre cele 24 de Protopopiate existente astăzi la nivel eparhial, vor aduce sugestii de ordin pastoral menite să sporească prezența liturgică și misionară a clericilor în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire.

Pe parcursul a 12 săptămâni, cu programarea a două protopopiate pe fiecare săptămână, vor fi propuse sugestii pastorale pentru anul în curs, care vor fi puse la dispoziția atât a tuturor clericilor și preoteselor din eparhie, dar și a credincioșilor care vor accesa website-ul eparhial.

2021 este anul omagial al pastorației românilor din afara României și anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente