Episcopia Italiei organizează o nouă ediție a Săptămânilor pentru Misiune

Departamentul de Misiune continuă al Episcopiei Italiei organizează, în perioada  1-15 noiembrie, seria de conferințe Săptămânile pentru Misiune.

Evenimentele au loc online și se adresează tuturor clericilor și mirenilor din diaspora și din țară.

„Prin invitații pe care vi-i propunem spre audiție și dialog, gândim să împlinim cât mai bine menirea Departamentului Misiunii, care este parte integrantă a Sectorului Liturgic”, anunță organizatorii.

Vor susține prelegeri online Preasfințiții Părinți Siluan al Italiei și Atanasie de Bogdania, Părintele Arhimandrit Ioan Harpa, Starețul Mănăstirii Popăuți, Părintele Iulian Nistea de la Catedrala Mitropolitană din Paris, Părintele Florin Stan, Protopopul de Lăpuș, și Părintele Ciprian Grădinaru de la Parohia „Toți Sfinții” din Huldenberg, Belgia.

Alți invitați ai seriei de conferințe sunt mireni: Rareș Ionașcu, doctor psihiatru, și Cristian Neguț, specialist în educație. Primul va vorbi despre rănile sufletești și rolul Bisericii în vindecarea lor, iar al doilea despre procesul de învățare.

Toate conferințele vor fi difuzate în direct pe pagina oficială de Facebook și pe canalul de Youtube ale eparhiei.

Prima ediție a Săptămânii Misiunii în Episcopia Italiei a avut loc în 2018. Demersul a început având ca scop promovarea mesajului Bisericii Ortodoxe Române către românii din Peninsula Italică.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente