Episcopia Italiei demarează proiectul „O șansă la școală pentru fiecare copil”

Episcopia Italiei a demarat recent, la inițiativa Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului de la Roma, proiectul O șansă la școală pentru fiecare copil” prin care se dorește sprijinirea copiilor proveniţi din familii dezavantajate social din România și Basarabia.

Acţiunea face parte din proiectul-cadru Brațele părintești, desfășurat de mai mulți ani în cuprinsul Episcopiei.

Proiectul își propune să ofere un ajutor concret copiilor care se luptă pentru a rămâne pe băncile școlii, școală atât de necesară pentru viitorul lor.

Sunt selectați în special copiii care au dificultăți materiale. Scopul este atât prevenirea abandonului şcolar, cât şi susținerea celor care doresc să învețe şi să urmeze studii liceale şi chiar universitare.

Proiectul va fi susținut prin fondurile obținute din a doua ediție a Calendarului pentru Familia ta, iar din aceste fonduri copiii vor primi primi ajutoare materiale, rechizite, îmbrăcăminte etc.

Astfel, a luat naștere Calendarul cultural și omagial dedicat Satului românesc, ca leagăn de cultură, creativitate și spiritualitate.

Pe lângă cuprinsul său cultural și omagial, calendarul se bucură, și în această ediție, de spațiu pentru familia ta, pentru a se putea nota informații și date importante.

Mai multe informații cu privire la acest proiect pot fi consultate pe site-ul oficial al Episcopiei Italiei.

Foto Credit: mindful.org

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente