Episcopia Italiei colaborează cu cea a Basarabiei de Sud pentru a trimite ajutoare în Ucraina

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a trimis marți, 1 martie, 17 tone de ajutoare către orașul Izmail din Ucraina, unde vor fi distribuite cu sprijinul Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Produsele au fost colectate de Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni” din Reggio Emilia, împreună cu Parohia „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Parma, și Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Sesto San Giovanni.

Cele 17 tone de ajutoare umanitare trimise conțin aproximativ 12 tone de alimente neperisabile (dintre care 3 tone de alimente destinate copiilor sub 3 ani), 4 tone de produse personale și 300 kg de medicamente.

Pentru a-i putea ajuta pe ucraineni, Episcopia Italiei a adaptat programul social al Eparhiei „Caravana Dăruirii”, coordonat de Departamentul pentru pribegi și săraci.

Totodată, aceasta nu este singura acțiune de susținere a poporului ucrainean, în Episcopia Italiei fiind organizată o colectă de bani, primele ajutoare ajungând deja la instituțiile abilitate care se ocupă de îngrijirea și primirea refugiaților.

Cei care doresc să sprijine eforturile Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei o pot face prin transfer bancar în următoarele conturi:

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

CODICE  SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

Pentru mai multe detalii despre modalitățile de ajutorare privind colecta de alimente și altfel de bunuri puteți contacta Departamentul pentru pribegi și săraci al Episcopiei Italiei la numărul de telefon +39.327.639.94.84 sau la adresa de email: [email protected]

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente